Повернутися до звичайного режиму

Із святом Останнього дзвоника!

Шановні школярі та педагоги, зичимо Вам сонячного і теплого літа, багато позитивних емоцій, цікавих подорожей і нових вражень.


ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

30 травня 2019 року, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, та їх наставників.

Переможців мовно-літературних змагань привітав заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій.

Уфінальному етапі взяли участь 771 учасник з України. За підсумками ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, нагороджували призерів у номінаціях «Література» та «Історія України та державотворення». Цьогоріч до оргкомітету Конкурсу надійшло 125 робіт на тему «Духовні святині рідного краю».

Переможницею даного Конкурсу стала учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Городниця Древняк Інна, написавши роботу на тему «Духовні святині Городниці» під керівництвом вчителя історії Вецал М.В.

Вітаємо Інну та вчителя Марію Василівну з перемогою. Нових Вам досягнень !

/Files/photogallery/1636/5.jpg


Вітаємо Дудку Володимира Зіновійовича!

Яскравим прикладом популяризації педагогічних здобутків є Всеукраїнський конкурс «Учитель року». Серед учасників немає людей випадкових. Для кожного з них школа – це життя, а вчительський талант – це покликання і невтомна праця. Саме таким педагогом є Дудка Володимир Зіновійович, вчитель географії та основ економіки НВК «ЗОШ І-ІІІст. №1-гімназія» м.Копичинці, який успішно пройшов відбірковий етап ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації «Географія», увійшовши в п’ятірку фіналістів. 27-28 січня 2019 року проходив фінальний етап. За результатами теоретичного і практичного турів Володимир Зіновійович став лауреатом даного Конкурсу.

Вітаємо Вас, Володимире Зіновійовичу! Зичимо Вам нових досягнень на педагогічній ниві.

/Files/photogallery/1634/IMG_0695.JPG


З Новим роком та Різдвом Христовим!

Шановні освітяни!

Щиросердечно вітаємо Вас з нагоди радісних та величних свят - Нового року та Різдва Христового.

Нехай свято Різдва Христового спонукає Вас завжди обирати Бога і все світле і добре, що сходить від Нього. Хай Господь надихає на християнське всепрощення, прагнення єдності та братолюбства. Нехай Вифлеємська зоря засяє у Ваших серцях, у Ваших домівках, у Ваших родинах. Пришле здоров’я і щастя, мир і злагоду, радість і благополуччя, віру і надію у день прийдешній.

Христос народився! Славімо його!

З повагою працівники районного методичного кабінету

/Files/photogallery/1634/New_Year_wallpapers_Christmas_motifs_032983_29.jpg


9 листопада - День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства.

За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Чернецтво Нестор прийняв у 17-річному віці, пізніше висвячений всан диякона. Він був книжником з широким історичним світоглядом і великим літературним хистом. Автор двох відомих творів – «Житіє Бориса і Гліба» та «Житіє Феодосія Печерського», складених у кінці ХІ ст. або на початку ХІІст.

Всесвітню славу Нестору принесла справа усього його життя – участь у літописанні Київської Русі. Він переробив зведення Никона (1073) та Іоанна (1093), опрацював низку нових усних і письмових джерел, довів розповідь до1113 року, надав їй літературної форми. Так на початку ХІІ ст. виникла перша редакція «Повісті минулихліт».

Колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки зі школи йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного, вірячи, що він допоможе дитині вивчитися. І, що головне, вчитися все життя багато, старанно і завжди. Адже «користь від цього є велика», бо «Хто вчиться змолоду – не зазнає на старість голоду».

Традиційно, в День української писемності та мови покладають квіти до пам’ятника Нестора-літописця, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, а ще у цей день усі мають можливість продемонструвати знання української мови під час написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.


ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!

Щиросердечно вітаємо Вас із професійним святом - Днем працівників освіти.

Нехай щедрою буде Ваша освітянська нива, невичерпною – скарбниця педагогічної мудрості, безмежними – горизонти професійних планів.

Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує міцне здоров'я та довголіття. Бажаємо Вам здійснення найзаповітніших мрій, щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок.

Нехай очі Ваших учнів сяють, і завжди підтримують Вас дитяча любов та довіра. Хай міцне підґрунтя Вашого досвіду та зрілості слугує опорою для творчого злету, нових досягнень.

/Files/photogallery/1633/index 1.jpg /Files/photogallery/1633/index 2.jpg

З повагою працівники Гусятинського райметодкабінету


ВІТАЄМО З НАГОРОДОЮ

03 жовтня 2018 року у приміщенні Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня працівників освіти. У святкуванні взяла участь делегація освітян Гусятинського району. Відрадно, що в рік 100-річного ювілею від дня народження українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського, виконувач обов’язки директора ЗОШ І- ІІІ ст. с.Городниця Люба Галина Іллівна була нагороджена нагрудним знаком «Василь Сухомлинський».

ВІТАЄМО Галину Іллівну з нагородою!


Освітянська мандрівка до Великого Кобзаря і Великого Педагога

15-16 червня 2018 року керівники закладів загальної середньої освіти району та педагоги відвідали Тарасову могилу у Каневі. У молитві освітяни Гусятинщини поклонилися Великому Кобзареві, а слова Шевченкового «Заповіту», який виконали педагоги, вкотре почули «лани широкополі, і Дніпро, і кручі». Дальше освітянський шлях проліг на Кіровоградщину у селище Павлиш до школи, у якій «серце віддавав дітям» Василь Олександрович Сухомлинський, 100-річчя від дня народження якого будемо відзначати у вересні цього року. Тут освітяни пройшлися шкільними коридорами та подвір’ям, де витає дух Великого Педагога, зустрілися з колишніми учнями, яких він навчав, відвідали музей та поклали квіти на могилі Василя Олександровича. Духовно та професійно збагачені від «спілкування» з Великими Українцями, освітяни поїхали у місто Умань. Тут зачарував своєю неповторною природною красою Націона́льний дендрологі́чний парк «Софі́ївка» – місце відпочинку, об'єкт природо-заповідного фонду та історико-культурної спадщини України.

Освітяни Надзбручанського краю повернулися сповнені незабутніх вражень та позитивних емоцій.

Поїздка відбулася за сприяння начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кащишин О.А. та голови профспілки працівників освіти району Голубовича В.М.


Всеукраїнський освітній проект "На Урок"

Вітаємо педагогів ЗОШ І ст. с.Сухостав

Вісім педагогів загальноосвітньої школи І ступеня села Сухостав взяли участь в освітньому проекті "На Урок". Переможцями у лютому місяці визнано з предмету "Навчання грамоти" Боднар Юлію Юріївну, з предмету "Я у світі" Шнирку Діану Михайлівну.


Вітаємо педагогів ЗОШ І-ІІІст. с.Городниця з перемогою!

До створення спільного освітнього простору «На Урок» приєдналися 11 вчителів з ЗОШ І-ІІІ ст. с. Городниця. Ними у бібліотеці розміщено 26 авторських розробок. Загальна кількість скачувань цих матеріалів – 470. За цим показником у рейтинговому списку, сформованому освітнім проектом «На Урок», навчальний заклад посідає 1 місце у Гусятинському районі та 1 місце в Тернопільській області. У загальноукраїнському рейтингу проекту «На Урок» школа посідає 17 місце.

Питання? Відповідь!

  • SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'Edu_edukit_te_ua_gusiatyn-rmk.c_Statistic' doesn't exist
Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.